Selecteer een pagina

mijn diensten

Wat kan ik voor jou betekenen?

Jij hebt een verhaal nodig. Dat kan een persoonlijk, creatief of zakelijk verhaal zijn.

Taal is een krachtige manier om mensen te beïnvloeden. Als tekstschrijver schrijf ik duidelijke taal voor elke doelgroep. Voor zangers die hun teksten van bladmuziek lezen tot lezers van online content. Voor toehoorders bij een huwelijk tot journalisten van redacties.

“Als je het niet zo zegt, moet je het ook niet zo schrijven.”  – Cees Buddingh

Persoonlijke verhalen

Trouwspeech

Je beste vriend gaat trouwen en heeft jou gevraagd om de trouwspeech te houden. De ambtenaar van burgerlijke stand doet het officiële gedeelte, jij de rest. Of je gaat zelf trouwen en je wilt tijdens de receptie graag een toespraak houden voor de genodigden. Of je aanstaande en jij willen op jullie trouwdag een persoonlijke trouwbelofte naar elkaar uitspreken. Je weet ongeveer wat je zou willen zeggen. Maar hoe krijg je het op papier?

Rouwverhaal

Een dierbare naaste is overleden en je wilt tijdens de afscheidsdienst het levensverhaal vertellen. Je pakt af en toe pen en papier maar wanneer je begint te schrijven, word je overmand door herinneringen en emoties. Het lukt je niet om het levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen en je hebt nog maar drie dagen tot de afscheidsdienst. Ik denk graag met je mee en vul aan om te komen tot een liefdevol levensverhaal.

Levensverhaal

Je eigen levensverhaal schrijven. Waar moet je beginnen? Ik neem je graag mee op reis naar je verleden. Aan de hand van de antwoorden op mijn vragenlijst, kom je al een eind. De vragenlijst gaat over je ouders en het gezin waarin je opgroeide. Over de band die je met hen had en hebt en over bijzondere momenten in je leven. Je kunt deze lijst ook met je dierbaren invullen of laten aanvullen. Na de vragenlijst gaan we verder de diepte in.

Creatieve verhalen

Liedtekst

Je bent lid van een koor dat verschillende buitenlandse nummers zingt. Jullie hebben  behoefte aan een of meerdere mooie Nederlandstalige liederen, bijvoorbeeld over een speciaal thema. Misschien een christelijk lied of juist wereldse nummers. Of je beste vriendin wordt Sarah en je zoekt een grappige tekst op haar lievelingslied. Je doet een poging maar je hebt veel te veel woorden en de tekst loopt voor geen meter.

Toneel- en musicaltekst

Je toneelvereniging heeft al veel bekende toneelstukken gespeeld. Dit keer heeft de regisseur zelf een idee over een verhaal en wil dit graag uitbesteden aan een scenarioschrijver. Of je musical-vereniging heeft een Engelstalige musical, die ze graag in het Nederlands wil laten vertalen. Als afgestudeerd scenarioschrijver aan de Schrijversacademie schrijf of vertaal ik graag voor jouw vereniging.

Gedicht

Je zus is onlangs bevallen van een prachtige zoon en jij bent tante van dit kleine wonder. Graag wil je een gedicht maken, dat je wilt voorlezen op het kraamfeest of babyborrel. Of je bent al jaren samen met je partner en jullie hebben veel meegemaakt. Graag wil je op een speciaal moment je gevoelens aan hem/haar uitspreken met een gedicht.

zakelijke verhalen

Webtekst of Blog

Je wilt je teksten op je bedrijfswebsite herschrijven of je laat een website bouwen en hebt overtuigende teksten of blogs nodig. Misschien heb je je webteksten zelf geschreven maar wil je deze laten redigeren. Of je je doelgroep nu wilt informeren of tot een aanschaf verleiden, je wilt pakkende teksten hebben. Je schrijft zelf niet onverdienstelijk, maar realiseert je dat hier meer voor nodig is.

Persbericht

Je hebt belangrijk nieuws en wilt dit bekend maken door een persbericht. Of je organiseert een evenement, waarvan je wilt dat het wordt aangekondigd in een krant. Redacties krijgen veel persberichten en bekijken deze meestal vluchtig. Een goed persbericht schrijven dat direct de aandacht van een redactie krijgt, is vakwerk.

Artikel personeelsblad

Je bent op zoek naar sterke artikelen voor je personeelsblad. En je hebt interessante teksten nodig die je lezers boeien en aansluiten bij hun belevingswereld. Ik verdiep me graag in het onderwerp en neem waar nodig interviews af. Ik zorg voor een aantrekkelijk artikel voor je lezers.

Wat anderen zeggen over mij

Brigitte heeft voor mijn nieuwe website in heldere taal mijn boodschap overgebracht aan een grote groep. Ze heeft zich echt verdiept in het onderwerp en knap verweven in de teksten. De teksten waren allemaal mooi op tijd af. Ik kan Brigitte iedereen aanbevelen!

Suzanne Kaat, eigenares autorijschool Grand Prix

Het contact en de samenwerking met Brigitte verliepen uitstekend. Aan de hand van een persoonlijk interview heeft ze een mooie speech voor onze bruiloft geschreven. Klasse!

J. en S. Schilder, bruidspaar

Brigitte heeft verschillende liederen voor ons geschreven op melodieën die ze van ons ontving. Het resultaat mag er altijd zijn. Zij let heel goed op de juiste accenten voor een vloeiend zingbaar lied. Zij gaat flexibel om met onze wensen en heeft geen moeite als wij bepaalde teksten soms iets anders willen formuleren. Van harte geven wij een aanbeveling om haar doorleefde, poëtische dichtkunsten op te nemen in jullie programma.

Jan Schrijver, lid van mannenensemble Salem