Selecteer een pagina

Over mij

Ik ben Brigitte de Graaf…

…en heb twee dochters en twee kleinzoontjes, op wie ik graag pas.

Buiten de lijntjes kleuren

Van jongs af aan was ik dol op schrijven, lezen en kleuren. Kleuren het liefst binnen de lijntjes. In de zesde klas deed ik mee aan een voorleeswedstrijd. De beste voorlezer van de klas mocht namens zijn school meedoen aan de wedstrijd voor scholen in Zuid-Holland. De winnaars van alle provincies gingen door naar de finale. Ik mocht namens onze school meedoen en was van plan dé voorleeswinnaar van Nederland te worden. Van de deelnemers uit Zuid-Holland was er één meisje dat in mijn beleving zo langzaam las, dat ik steeds dacht dat ze niet wist wat er stond. Zij wordt het in ieder geval niet, dacht ik. Mis, zij won Zuid-Holland en ging door naar de finale. Ik kreeg een certificaat, net als alle anderen. Een illusie armer en zeer teleurgesteld.

Strekking van dit verhaal?

Je doet soms iets vanuit een overtuiging dat je het heel goed hebt gedaan. En dan blijkt dat anderen het ook goed of op een andere manier kunnen. Ik heb inmiddels geleerd, dat iedereen talenten heeft en daaraan op zijn eigen manier uiting geeft. Blijven geloven in jezelf, vertrouwen op jouw talent, eigenheid en manier van doen, dan komt het goed. En natuurlijk is het niet verkeerd om nieuwe dingen te leren, die buiten je comfortzone liggen. Buiten de lijntjes kleuren dus. Dat komt je creativiteit ten goede.

Het leuke van het vak schrijven is, dat je het nooit leert.” – Simon Carmiggelt.

Mijn interesses

Ik houd van mensen. Ik vind het belangrijk om regelmatig bij familie en vrienden te zijn en leuke dingen te doen. Borrelen, genieten van etentjes, weekendjes weg, de slappe lach krijgen. Ook fijn om goede gesprekken te hebben, lekker te dansen en naar voorstellingen te gaan. Maar ook meeleven en elkaar in mindere tijden steunen en helpen.

Daarnaast heb ik het nodig om tijd voor mezelf te hebben en alleen te zijn. Om te mijmeren, na te denken, te reflecteren, te mediteren, te lezen, te schrijven of te wandelen. En om zonder schroom op mijn ukelele te spelen. Erg leuk en erg lastig als je korte vingers hebt. Oefening baart kunst, en ik heb nog heel wat te oefenen..

Mijn hobby’s

Ik kook graag, speel toneel, houd van  cryptogrammen oplossen en wandel regelmatig.

Al met al ben ik een gezegend mens.

Blijven ontwikkelen

Om mijn vakkennis op peil te houden en mezelf te blijven ontwikkelen, ben ik aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers en andere tekstprofessionals in Nederland en Vlaanderen. Binnen deze vereniging zijn er diverse intervisiegroepen en ik maak deel uit van de Haagse.